Het Knabbelthuisje

Over ons

Dierenpension Oase is voortgegroeid uit Het Knabbelthuisje, een asiel voor konijntjes en knaagdieren dat opgericht werd in 2009. Deze diertjes konden bij ons gebracht worden en wij zochten voor hen een nieuwe thuis. Na een tijdje begonnen we eveneens met een vakantieopvang om dit alles te bekostigen. Toen het in 2016 te veel werd om te combineren met werk en privé werd het asiel stopgezet maar het pension is blijven bestaan.

Toch blijft het voor ons nog steeds belangrijk om info te verschaffen over het houden en verzorgen van konijnen en knaagdieren. Zo kan iedereen met vragen nog steeds bij ons terecht en proberen wij te helpen waar kan, bv. bij konijntjes die her-/gekoppeld moeten worden.

Nieuwe plannen: bouwen bijgebouw met binnenrennen en daarna ook onze buitenrennen vernieuwen


Toen we in april 2021 verhuisden naar onze nieuwe locatie en tegelijk ook onze nieuwe woonst was het oorspronkelijk de bedoeling dat daar een mooi nieuw bijgebouw zou staan met praktische grote rennen voor onze vakantiegangertjes. Echter hebben we bijna 3 jaar gesukkeld met het verkrijgen van een vergunning, zodoende we pas vanaf november 2021 de toestemming hebben voor ons bijgebouw.

Nieuw logo

Gevolg: nog meer tijdsverlies want onze aannemer kon pas in november 2022 starten.

Van uitstel komt echter geen afstel dus wij dromen nog steeds gretig van ons project. De bedoeling is dat we in het gebouw rennen maken voor konijnen en cavia's van 3,3m2. Binnen wordt dan ook plaats voorzien voor de ratjes, chinchilla's, degoes, hamsters, gerbils en muisjes. Onze buitenrennen worden dan na verloop van tijd vervangen door definitieve exemplaren van eveneens 3,3m2 (nu 2,5m2).

Updates zullen steeds verschijnen op onze homepagina en onze facebookpagina.

Bijgebouw nog te bouwen
Benjamin Stein - Dierenpension Oase - Beveren
Benjamin Stein

Eveline Verheyen - Dierenpension Oase - Beveren
Eveline Verheyen

Dierenarts van opleiding

Onze konijnen en kippen - Dierenpension Oase - Beveren
Onze konijnen en kippen

Onze hondjes - Dierenpension Oase - Beveren
Onze hondjes